Over mij en mijn blog…

door Lana de Jong

Je bent op mijn persoonlijke blog “Het Franse Leven” terechtgekomen waarin ik mijn ervaringen deel over het Wonen, Leven en Werken in Frankrijk.

Hier lees je over mijn leven en specifiek mijn leven op het Franse platteland, geen stadsleven maar scharrelende kippen om huis, geen haute cuisine maar de pure Franse keuken en geen reistips maar advies over uiteenlopende zaken die betrekking hebben op het leven, wonen en werken in Frankrijk.

Er komt veel bij kijken als je besluit te verhuizen en te gaan wonen in een nieuw en ander land.

De cultuur, de taal en de gebruiken, niets is zoals je dat gewend bent en een nieuw land vraagt om nieuwe aanpassingen van jou.

Ik ben vier jaar geleden met mijn twee jongens en partner gaan wonen à la Campagne midden in Frankrijk. Emigreren en het opbouwen van een nieuw leven bleek een positieve stap voor ons te zijn, maar met integreren en het leren over ons nieuwe thuis zijn wij nog lang niet klaar.

Mijn blog is voor een ieder die van Frankrijk houd, er zo vaak mogelijk wil zijn, er woont of de wens heeft er te gaan wonen en net als ik op zoek is naar inspiratie en informatie over het dagelijks leven in dit prachtige land.

Ik ben moeder van twee jongens, hobby Imker en werkzaam in de Franse gezondheidszorg.

Leven in FrankrijkVeel kom ik bij de mensen thuis en leer ik door die ontmoetingen steeds meer over de cultuur, de taal en de Franse gebruiken.

Iedere keer ben ik weer verrast om hoe dingen anders gaan, hoe culturen kunnen verschillen en geniet ik van die eigenheid van zowel de Fransen zelf als van het land en graag deel ik die ervaringen hier in mijn blogs.

Heb je vragen stuur mij gerust een email of reageer op een blog, graag kom ik met je in contact!

Hartelijke groet, Lana