Integreren in Frankrijk

door Lana de Jong

 

In de zomer van 2015 ben ik samen met mijn twee kinderen geƫmigreerd naar Frankrijk.
De zomervakantie was een mooie overgangsperiode en we hadden het zo gepland dat de jongens in september op hun nieuwe Franse school konden beginnen. Zo is het ook gegaan en na een drukke zomer van verhuizen en heel veel regelen begon in september het echte Franse leven voor ons.

Inmiddels wonen wij nu bijna vijf jaar in Frankrijk en hebben we als gezin goed onze plek kunnen vinden in zoals wij dat noemen, ons nieuwe thuisland. Emigreren is een flinke onderneming zeker met kinderen en het integreren is iets wat niet vanzelf gaat en tijd nodig heeft.
Zelf heb ik mij na mijn besluit tot emigratie voorgenomen dan ook goed te willen integreren en mijn nieuwe woonplek tot een voor mij en mijn gezin fijne plek te maken.

Op deze pagina vind je mijn blogs die specifiek gaan over emigratie en het integreren en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen. Hartelijke groet, Lana

 

Houten bord aan boom met Franse tekst

Zonder beheersing van de Franse taal geen goede integratie

Het leren spreken van de taal is een belangrijke voorwaarde om onderdeel te worden van de Franse samenleving. Zelf heb ...
Verder Lezen
Een bruin en een zwarte pony knabbelen aan elkaars nek

Ken jij deze 8 Franse gewoontes al?

Gewoontes, ze zijn ons allemaal bekend maar per cultuur kunnen ze sterk verschillen. Het leuke is dat je in een ...
Verder Lezen
Koffer vol met pennen, potloden en schrijfpapier

Integreren door school?

School, de plek tot integratie. Dagelijks stond ik met andere papa's en mama's bij school en in het begin viel ...
Verder Lezen