Emigreren naar Frankrijk

door Lana de Jong

 

In de zomer van 2015 ben ik samen met mijn twee kinderen geëmigreerd naar Frankrijk. De zomervakantie was een mooie overgangsperiode en we hadden het zo gepland dat de jongens in september op hun nieuwe Franse school konden beginnen. Zo is het ook gegaan en na een drukke zomer van verhuizen en heel veel regelen begon in september het echte Franse leven voor ons.

Inmiddels wonen wij nu bijna vijf jaar in Frankrijk en hebben we als gezin goed onze plek kunnen vinden in zoals wij dat noemen, ons nieuwe thuisland. Emigreren is een flinke onderneming, zeker met kinderen, en het integreren in Frankrijk is iets wat niet vanzelf gaat en tijd nodig heeft.

Zelf heb ik mij na mijn besluit tot emigratie voorgenomen dan ook goed te willen integreren en mijn nieuwe woonplek tot een voor mij en mijn gezin fijne plek te maken.

Op deze pagina vind je mijn blogs die specifiek gaan over emigreren naar en integreren in Frankrijk, en ik hoop dat je ze met plezier zult lezen. Hartelijke groet, Lana